beste kinderfiets 2021

Top 5 beste kinderfietsen van 2021 voor jongens en meisjes!

Natuurlijk wil je altijd het beste voor je kind. Daarom begrijpen wij dat je op zoek bent naar de beste kinderfiets van 2021. We leggen in dit artikel uit wat de beste kinderfietsen van 2021 zijn, waar je op moet letten bij het kopen van een kinderfiets en hoe je de juiste maat kiest.

Na dit artikel houd niks je nog tegen om direct een kinderfiets te kopen en je kind blij te maken! Wacht daarom niet en bekijk meteen onze top 5 en vind jouw beste kinderfiets van 2021.


5 Beste Kinderfietsen van 2021

Om er achter te komen wat de beste kinderfiets van 2021 is hebben we verschillende onderzoeken gedaan. Vervolgens kwamen we erachter dat onderstaande fietsen zich mogen bekronen tot de beste kinderfietsen van 2021.

1. Volare Black Cruiser

De Volare Black Cruiser is een jongensfiets die er erg casual en stoer uitziet. Met deze kinderfiets kan je zoontje door het park of de stad cruisen. Deze kinderfiets is matzwart gekleurd, maar is ook beschikbaar in een blauwe variant.

black cruiser kinderfiets

Deze kinderfiets kan geleverd worden in twee verschillende varianten: met één of twee handremmen. Echter heeft deze fiets geen terugtraprem. De wordt standaard geleverd met zijwieltjes die afneembaar zijn zodra je zoontje zelfstandig kan fietsen. Ook wordt deze kinderfiets met fietsbel geleverd.

De Volare Black Cruiser is beschikbaar in verschillende formaten. Niet ieder formaat is leverbaar met 2 handremmen. Dit zijn de formaten waarin deze jongensfiets geleverd kan worden (klik op het formaat om naar de productpagina te gaan):

Waar kun je de Volare Black Cruiser kopen?

Wij raden je aan om de Volare Black Cruiser bij Kinderfiets Fabriek te kopen. Dit is een webshop die zich hebben gespecialiseerd in kinderfietsen. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de levering, communicatie en prijs bij Kinderfiets Fabriek erg goed zijn!

2. Ashley Kinderfiets

De Volare Ashley Kinderfiets is een roze gekleurde kinderfiets wat ideaal is voor meisjes die weg zijn van de kleur roze. Bij deze fiets is ook een achterdrager en mandje gemonteerd. Je dochter kan dus zo al haar spulletjes meenemen wanneer ze gaat fietsen.

Er zit zowel een handrem als terugtraprem in deze meisjesfiets, en de kettingkast bevat bescherming. Hierdoor kunnen de vingers van het meisje niet tussen de ketting komen. Wel zo veilig!

Deze kinderfiets is beschikbaar in verschillende varianten. Voor ieder formaat is een ander design dat past bij de leeftijd van het kind. Dit zijn de formaten:

Waar kun je de Volare Ashley Kinderfiets kopen?

Wij raden je aan om de Volare Black Cruiser bij Kinderfiets Fabriek te kopen. Dit is een webshop die zich hebben gespecialiseerd in kinderfietsen. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de levering, communicatie en prijs bij Kinderfiets Fabriek erg goed zijn!

3. Woezel & Pip Kinderfiets

De Woezel & Pip kinderfiets is een schattige kinderfiets voor de kleine fietsers. Deze fiets wordt verkocht als jongensfiets, maar is ook prima geschikt als meisjesfiets. Deze kinderfiets is helemaal in thema van de kinderserie Woezel & Pip.

Bij deze kinderfiets wordt een afneembare duwstang geleverd, zodat het kind makkelijk geholpen kan worden. Ook is de kettingkast geheel afgesloten ter bescherming van het kind.

Deze kinderfiets is alleen beschikbaar in een formaat van 10 inch. Ga hier naar de Woezel & Pip Kinderfiets.

woezel pip kinderfiets

Waar kun je de Woezel & Pip Kinderfiets kopen?

Wanneer je de Woezel & Pip Kinderfiets wil kopen, raden we je aan om dat bij Kinderfiets Fabriek te doen. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in kinderfietsen en verkopen verschillende fietsen in hun webshop. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de levering, communicatie en prijs bij Kinderfiets Fabriek erg goed zijn!

4. Cool Rider Kinderfiets

beste kinderfiets 2021

De Cool Rider Kinderfiets van Volare is een stoere jongensfiets die qua uiterlijk veel lijkt op een BMX fiets. Hij is gemaakt van de beste materialen, en door het sterke frame kan hij zeker als crossfiets gebruikt worden. Naast het sterke frame heeft de Cool Rider ook stevige en brede wielen.

Deze jongensfiets is in verschillende kleuren en formaten beschikbaar. Zo is er een blauwe, witte en zwarte kleur, en kan de fiets geleverd worden met één of twee handremmen. Dit zijn de verschillende varianten:

Waar kun je de Cool Rider kopen?

Als je besluit om de Cool Rider te kopen, kun je dat doen door op de linkjes hierboven te drukken. Iedere variant heeft een link gekregen. Vervolgens ga je naar de webshop van Kinderfiets Fabriek. Zij verkopen kinderfietsen in hun webshop, en uit ervaring kunnen wij zeggen dat de levering, communicatie en prijs erg goed zijn!

5. Lovely Stars Kinderfiets

De Lovely Stars kinderfiets is een meisjesfiets die je van mijlen ver aan ziet komen door de mooie gouden kleur. Het frame van deze meisjesfiets is goudkleurig en bedekt met sterretjes. Deze fiets wordt standaard geleverd met afneembare zijwieltjes. Zo kun je je dochter op een veilige manier leren fietsen.

Ook heeft deze meisjesfiets een hand- en terugtraprem en is voorzien van achter- en voordrager. De Lovely Stars Kinderfiets wordt in de volgende twee varianten geleverd:


Waar op letten bij het kopen van een kinderfiets?

We begrijpen dat je je afvraagt waar je nou op moet letten bij kopen van een kinderfiets. Niet raar, want je koopt niet dagelijks een kinderfiets. Daarom willen we kort uitleggen waar je het beste op kunt letten voordat je een kinderfiets koopt.

Bij het kopen van een kinderfiets let je op het volgende:

  • Zijn er (afneembare) zijwieltjes nodig en worden deze meegeleverd?
  • Wil ik een fietshelm voor meer veiligheid en bescherming?
  • Zit er een kettingkast, lamp en jasbescherming op de fiets?
  • Wat is de juiste maat?

Maatindicatie kinderfiets

Vooral het laatste punt kan lastig zijn. De afmeting van kinderfietsen wordt namelijk altijd in inches weergegeven, en daarom kan het onduidelijk zijn welke maat nou geschikt is voor je kind. Wij hebben gelukkig een maattabel die het een stuk makkelijker maakt om de juiste afmeting kinderfiets te kopen. Zoals je ziet kun je een kinderfiets kopen vanaf 10 inches.

InchesLeeftijdLichaamslengteKledingmaat
10 inch1-3 jaar85 cm85- 100
12 inch2-4 jaar95 cm90 – 105
14 inch3-5 jaar100 cm98 – 108
16 inch4-6 jaar105 cm103 – 118
18 inch5-7 jaar110 cm110 – 123
20 inch6-8 jaar115 cm118 – 128
22 inch7-9 jaar122 cm124 – 134
24 inch8-12 jaar130 cm130 – 142
26 inch10-14 jaar145 cm140 – 156
28 inchBoven 12 jaar145+ cmVolwassenen

Inhoud